Marja Ormeling – Moderne Kunst

Marja Ormeling – Schilderijen, moderne kunst

“Kleur is niet langer een bijkomstig element van de beweging, het is de essentie ervan”

Zoektocht
Avontuur, willen ontdekken en ontdekt willen worden dreef haar hart en fysieke zelf naar tropische continenten. Achter haar tengere figuur en de krachtige uitstraling schuilt een wijze onverschrokken krijger die haar intuïtie als levenskompas hanteert op zoek naar de verbinding met de levenskern, welke zij ‘oer’ noemt. In de natuur en vooral op de rivieren in Suriname, Sri Lanka, Indonesië en op de Amazone voelde zij wat geleefd mag worden: de levensstroom en de pure, zuivere, ongeschonden scheppingskracht van de natuur die onze oorsprong is.

Werk
Marja werkt in acryl en olieverf, met pastel en inkt zowel non-figuratief als abstract. De dualiteit in haar werk uit zich in het gebruik van donker versus licht, groot en klein zoals wij zelf deze tegenstellingen in het dagelijkse leven ondervinden. Al haar schilderijen zijn unica en stille getuigen van groots en verzorgd werk dat van haar hand komt met een vaste precieze penseelstreek. Door de stilte van de verdieping in te gaan komt, zonder eerst een beeld op te zetten, vanuit haar weten, zien en voelen de bewuste kleurkracht van haar innerlijke memoires en persoonlijke geschiedenis op het doek. De balans van de compositie moet energetisch kloppen voor haar.

“Het is de kunst om elke beweging in dezelfde energie te zetten, dan kloppen ze”.
Haar werk bevindt zich op het snijvlak van alle elementen die je in haar kunst terugziet. Het ongeziene wordt gezien voor wie het kán zien. Aarde: het magnetisch grondende van haar ervaring met de energie en discipline van de martiale bewegingskunst. Vuur: die primitieve alles verzengende oerkracht die zich uit in haar gebruik van primaire warme kleurpracht. Lucht: de elektrische drager en wervelende beweging van de universele geest in haar palet met tegengestelde koude en ijle kleuren. Het water: de vloeiende, tastbare en kolkende stroom van emotie die haar doeken vertellen.

Missie
Het oogmerk van Marja haar kunst is om mensen bij iedere hernieuwde blik op het door hun aangekochte schilderij een vorm van geluk te kunnen laten ervaren door de energie van de kleur- en beeldkracht die ervan uit gaat. De kleuren komen tot je, zij hebben geen woorden nodig!

“Iedereen kan zien, en toch kiezen we ervoor ons niet te herinneren wat we zien”
Carlos Castaneda – Antropoloog

www.marja-ormeling.com
atelier@ marja-ormeling.com

© Tekst Josette Berg 2015