Kleurenlicht therapie

‘Licht is iets wat in je ziel zit.
Licht weerspiegelt iets in mijn ziel,
iets wat belangrijk is op je levenspad,
waardoor je creatief en vrolijk in het leven kan staan.’

Wolfgang Kotek (1930) oud huisarts, overlevende Kristall nacht 1938 en WO2

Kleurenlichttherapie werkt vanuit een holistische visie,
die de mens als meer dan alleen een fysieke klacht ziet. Het benadert niet alleen het fysieke, maar ook het emotionele, mentale en spirituele lichaam. En dit vanuit de holistische overtuiging dat echte heling alleen kan plaatsvinden vanuit een volledig begrip en op alle niveaus van je wezen oftewel wat je de body-mind-spirit verbinding noemt.

Niemand kan immers iemand genezen, dat moet je zelf doen met behulp en ondersteuning van diverse methoden die ‘het zelfhelende vermogen’ aanstuurt. Een begrip dat zo oud is als de geneeskunde zelf en verwant is aan ‘Liefde en Geluk’. Waarvan iedereen begrijpt wat dat betekent maar niemand kan precies zeggen wat het is.

De theorie van de Indiase arts Dinshah P. Ghadiali (1873 – 1966) is dat alle natuurkundige elementen waar wij uit bestaan, zuurstof, waterstof, koolstof, en stikstof en waar ons lichaam voor 97% uit bestaat resoneren met de verschillende frequenties van kleurenlicht.

In een gezond mens zijn deze frequenties in balans, ziekte ontstaat wanneer deze frequenties verstoord zijn. Verstoring treedt op als er teveel of te weinig van aanwezig is. De frequentie van een bepaalde kleur resoneert daarbij met de Biofotonen (Licht van de lichaamscellen). Bijvoorbeeld met die van de maag-lever-darm waardoor de therapeutische werking op het organisme overgedragen wordt. De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en daardoor  het ideale effectieve oppervlak voor de Informatieoverdracht van de genezende kleurfrequentie.

De Kleurenlichttherapie is gebaseerd op de TCM, de Chinese acupunctuurleer. Het verlicht fysieke, emotionele en mentale problemen veroorzaakt door burnout of een trauma, ontgift en versterkt het immuunsysteem. Ook na operaties en chemotherapiekuren en zelfs preventief is een behandeling zeer effectief.

Licht werkt activerend, harmoniserend en kalmerend. Deze therapie brengt je weer in balans en in overeenstemming met je eigen natuur. Het ontwikkelt je bewustzijn en bevordert spirituele groei. Gezondheid is de natuurlijke staat van ons lichaam en onze geest.

Hoe gaat een sessie in zijn werk?

Een Kleurenlicht behandeling duurt meestal een uur en begint met een gesprek waarin je aangeeft waaraan je in de behandeling zou willen werken.

Het lichaam wordt met de hand ‘gescand’ op je energiestroming en blokkades. Bij de behandeling worden lampen met speciale uitwisselbare lenzen in verschillende kleuren gebruikt. De behandeling kan meestal over dunne lichtgekleurde kleding heen plaats vinden. Licht is een informatiedrager, cellen communiceren met elkaar d.m.v. licht. Er vindt als het ware een ‘gesprek’ tussen het lichaam en het kleurenlicht plaats. Een lichaam begrijpt dit van nature en reageert meestal onmiddellijk op het aangeboden licht.

Over het algemeen voelt men zich erna ontspannen. Doorgaans zijn er een aantal sessies nodig om het lichaam de ruimte te geven om de natuurlijke gezondheid en balans te herstellen.

Meestal combineer ik meerdere behandelmethodes, zij kunnen elkaar overlappen en aanvullen. Vooraf aan de eerste behandeling vindt een korte intake,losse behandelingen meestal een uur.

“Kleur is de verwondering van het licht”
Marc van Halsendaele

Kleurenlichttherapie vervangt geen reguliere medicatie of behandeling maar is aanvullend, ondersteunend, preventief en non-invasief en geen vervanging van reguliere geneeswijzen. Er worden geen medische diagnoses gesteld. In geval van psychische of fysieke klachten wordt altijd geadviseerd een arts te bezoeken.