Verlies


“Je kunt niet tegengaan dat de vogels van verdriet overvliegen
maar je kunt wel voorkomen dat ze nesten in je haar maken”

Begeleiding – bij verlies

Jonge mensen verwerken hun verlies anders Ver- werken betekent dat het van je vraagt ermee aan het ‘werk’ te gaan. Ingrijpende verliezen kunnen lang doorwerken, geestelijk en lichamelijk.

Wanneer kun je extra hulp gebruiken?                      

Als je last van de volgende klachten hebt:

Emotioneel zoals woede, eenzaamheid, depressieve of schuldgevoelens, paniekaanvallen, schreeuwen of ongevoeligheid.

Lichamelijk zoals benauwdheid, eetstoornissen, onverklaarbare pijnen, concentratieverlies, slaapstoornissen, vermoeidheid.

Gedragstoornissen zoals ruzie zoeken, je doet wreed tegen dieren, je gaat niet meer naar school of je werk,  je maakt dingen stuk, je doet jezelf pijn als is het door je eigen denken.

Dit kunnen allemaal symptomen zijn van het nog niet goed hebben verwerkt van verdriet door verlies. Dat kan door het overlijden zijn van een familielid maar ook van een vriend, lievelingsdier, leraar of gewoon iemand die belangrijk voor je was.

Door de speciale training voor verliesverwerking van de stichting Achter de Regenboog die ik heb gevolgd kan ik je begeleiden om dit verlies beter te helpen verwerken. Dat kan met creatieve middelen, visualisaties, gesprekken of met een combinatie hiervan. Dat wat gewoon het beste bij je behoefte aansluit op dat moment

Kleurenlichttherapie kan je daarbij helpen als je liever niet wilt praten maar voelen. Als je het verlies niet goed ver-werkt, dan kan het gebeuren dat je verdriet later erger terugkomt in een andere vorm zoals ziekte omdat je de pijn ervan die je toen niet helemaal aankon onderdrukt hebt.

Je kunt last krijgen van verlatingsangst of problemen hebben met je te binden omdat je bang bent dat iemand waar je om geeft, uit je leven zou kunnen verdwijnen. Net zoals die ander waar je zoveel om gaf die opeens ‘verdween’.

Kleurenlichttherapie helpt te voorkomen dat je verdriet zich energetisch in je lichaam gaat vastzetten en de energiestroom blokkeert. Het zorgt ervoor dat je het verlies beter aankunt en de innerlijke druk die het verdriet bij je veroorzaakt loskomt en je het daardoor beter ‘verwerkt.’

 Met een paar begeleidingen en behandelingen kan het al van heel donker naar wat lichter voor je worden. Ook als het al langer geleden en het ‘oud verdriet’ is. 2020©

Kleurenlichttherapie  is geen vervanging van reguliere geneeswijzen of voor medicatie maar aanvullend en verlichtend. Lees er meer over wat het precies voor je kan doen onder kleurenlichttherapie