De bijzondere levenskracht van Dr. Schüssler minerale celzouten

De bijzondere levenskracht van Dr. Schüssler minerale celzouten.

Wat zijn minerale celzouten ook wel levenszouten genoemd?

Ons lichaam bestaat uit een veelvoud van kleine bouwstenen, de lichaamscellen. Het goedfunctioneren van deze kleinste bouwstenen is de voorwaarde voor een goede celstofwisseling. Elke cel heeft behoefte aan een specifieke voedingsstof. Deze voedingsstoffen herkende Dr. Schüssler als mineraalstoffen, ook wel biochemische levenszouten genoemd. Bij een tekort hieraan heeft dat gevolgen voor de prestatie van de cellen waardoor de functies van het lichaam teruglopen. Denk maar aan haaruitval, slechte nagels, darmproblemen, ophoping van gifstoffen, maagzuur, terugkerende bloedarmoede als ijzerpreparaten niet goed worden opgenomen enz. Bij toevoer van de ontbrekende minerale zouten komt de verstoorde celstofwisseling weer op gang.

Zouten (mineralen) zijn bestanddelen die voorkomen in fruit, groenten en granen. Planten vormen zouten (een verbinding tussen 2 of meer mineralen stoffen die zij uit de bodem halen. Door bio-industrie en toevoeging van kunstmest ontbreekt het vaak aan de natuurlijke diversiteit van mineralen in de bodem. Voedsel is brandstof voor het lichaam, uit die brandstof halen wij onze voedingsstoffen. Door voedsel goed te kauwen wordt het vermengd met ons basisch speeksel. (PH of zuurgraad). De minerale zouten komen vrij en kunnen worden opgenomen door ons mondslijmvlies en bereiken via de bloedbaan de cellen waar de tekorten zijn ontstaan.

Tekorten aan deze minerale stoffen ontstaan door toenemende welvaartoverbelasting welke voor een fysieke disbalans en verzuring zorgen door invloeden van buitenaf zoals elektrosmog, luchtvervuiling, afname kwaliteit van het drinkwater, mineraalarme en verzurende voeding, stress, xenofobie, E-nrs, milieu-invloeden, parasieten enz. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam stagneert en vermindert de algehele vitaliteit en er vindt uitputting van de mineraalvoorraden IN de cellen plaats. Het advies van 2 ons groenten en 2 ons fruit per dag door het Voedingscentrum dekt niet de lading evenals de bereidingswijze, transport- en bewaarwijze van invloed is.

Schüssler minerale zouten ontstaan door chemische verbindingen uit metalen (bv. Koper) en niet-metalen (bijv. zwavel) en zijn uit elektrisch geladen atomen, de ionen opgebouwd. Ionenverplaatsing vindt plaats in iedere cel en begeleiden alle activiteit van het organisme zoals de ontvangst van de zintuigen, de verspreiding van zenuwimpulsen, samentrekking van de hart- en skeletspieren, opname van voedingsstoffen in het darmslijmvlies enz.

De grote kracht van de Schüssler minerale zouten zijn de cel ontgiftende en cel opbouwende werking waardoor gezondheidsklachten verminderen of verdwijnen. Ook het gebruik van orthomoleculaire, homeopathische middelen kan vermindert worden omdat de herstelde cellen weer voldoende voedingsmiddelen kunnen opnemen.

De werking van biochemie is geheel anders dan homeopathie en orthomoleculaire therapie. Homeopathie prikkelt de weerstand om het overschot aan minerale zouten in de ruimte buiten de cellen (extracelluaire) te verwijderen. Orthomoleculaire therapie vullen de tekorten in de extracellulaire ruimtes aan. Dr. Schüssler minerale celzouten vullen het tekort aan minerale zouten IN de cellen aan. (Intercellulair).

Inname van het voedsel wat je eet, ook biologische, betekent niet automatisch dat het ook juist wordt opgenomen. Inname is geen opname. En wat slik je eigenlijk allemaal? Welke signalen en vaak tegengestelde opdrachten geef je aan je lichaam? Wie heeft er niet overvolle kasten met elkaar tegensprekende voedingssupplementen door kort speeddaten over je gezondheidsklachten bij een gezondheidswinkel?

Tekorten aan minerale celzouten herkent men in de eerste plaats aan veranderingen in het gezicht. Je gezicht weerspiegelt je gezondheid eerder dan verstoringen meetbaar zijn door bijv. laboratorium bloedbeeldbepalingen.

D.m.v. gezichtsanalyse is te zien waar het probleemgebied aandacht nodig heeft, naast de klachten en symptomen die een mineraaltekort geeft. Daarnaast gaat het o.a.om de combinaties die werken op emotioneel, fysiek en mentaal niveau. De celzouten zijn een non-invasieve therapie en zeer geschikt voor kinderen en dieren.

Kwaliteits- en produktieverschil tussen de verschillende fabrikanten en daardoor verschil in werking maakt dat ik de celzouten van AdlerPharma adviseer.

Wil je meer informatie over een kennisbijeenkomst/cursus of zelf een lezing of workshop gezichtsanalyse/consult organiseren over de werking van Dr. Schüssler celzouten? Kijk op www.kleurenlicht.nl onder cursussen of stuur een mailtje naar Josette Berg, celzoutentherapeut en trainer  info@kleurenlicht.nl

copyright2020© Josette Berg